Stressaako?

Stressi on usein elämässä yksi kuormittava tekiä, jonka takia voi ajaa itsensä loppuun. Stressiä on monenlaatuista. Se voi olla hyvänlaatuista tai pahanlaatuista. Hyvänlaatuinen stressi useimmiten vie sinua eteenpäin, mutta pahanlaatuinen ajaa helposti loppuun sen pitkittyessä. Molemmat voivat olla hyväksi tietyissä tilanteissa.

Stressiin kannattaa hakea apua, kun se tuntuu pitkittyvän eikä muutosta tilanteeseen löydy ja se haittaa arki elämääsi. Usein meidän keho ja mieli voi kestää stressiä hyvinkin pitkään ennen, kuin se alkaa näkymään , mutta kannattaa jo ensimmäisinä merkkeinä lähteä miettimään onko oireet stressistä johtuvia ja voiko siihen jollain tasolla vaikuttaa.

Mä elän tällä hetkellä kamalan stressaavaa aikaa. Treeni määrät hioo korkeita, valmistuminen lähestyy joten viimeiset rankat koulu rutistukset, pääsykoe tulokset odotuksen alla,mieliala on alhaisempi ja elämässä on monta muuta stressi tekijää. Tällä viikolla mulla on lääkäreitä, seminaari jossa olen puhumassa. Näytön piti olla mutta se siirtyi sattuneiden syiden takia, jonka takia olen suunnattoman pettynyt. On asioita, jotka stressaa, mutta luojan kiitos oon tajunnut sen, että ei oo heikkous hakea apua.

Viime viikolla mun piti sanoa opettajalle, että nyt on tilanne, että oisi parempi jos tekisin lyhyempiä työpäiviä. Nyt se asia on järkkäytymässä. Ajoin itseni lähes ylikuntoon tuossa syksyllä. Lähdin muuttamaan asioita, jonka takia asiat alkoivat helpottumaan. Taas olen juuri ja juuri siinä rajalla, että nyt pitää tehdä muutoksia, antaa itselle aikaa höllätä ja uskoa, että tuleva tuo. Ei oo heikkoutta jos joskus hakee apua, tekee vähemmän, treenaa vähemmän ja antaa aikaa itselleen!

Uskaltakaa hakea apua, sanoa jos ette jaksa, että ette sitten ajaudu sinne ylikunnon partaalle, koska sieltä on lopulta hirmu vaikea kivuta ylös

Ihanaa tulevaa viikkoa! Kuuntele itseäsi, tee asioita josta nautit! Olet sen arvoinen 💓

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *