Laji suosikkini kautta historiani

Liikunta on aina ollut mulle tosi tärkeetä ja lapsena kokeilinkin monia lajeja. Osa oli mieluisia ja osa vähemmän mieluisia. Osa mieluisista lajeista ei jäänyt kuitenkaan harrastukseni joko se oli aivan liian kallista tai sitten kulkeminen tai sosiaaliset suhteet sen rajoittivat. Olin lapsena myös tosi tarkka rahan suhteen, enkä uskaltanut mennä harrastamaan mitään oikein kallista, koska en halunnut, että vanhemmat olisi joutunut laittamaan minuun rahaa, koska ajattelin, että se olisi vain turhaa rahan kulutusta, vaikka nyt jälkeenpäin mietin, että oikeasti olisin voinut alkaa harrastamaan juuri sitä mitä olisin halunnut, koska kyllä minun vanhempani olisi sen joka tapauksessa maksanut.

Tänään viidentenä joulukalenterin luukkunna pohdin kaikista harrastuksista mitä olen kokeilut mitkä oli(si) ne suosikki lajit mistä nautin, vaikka en olisikaan harrastanut juuri sitä.

Jalkapallo on aina ollut mulle tosi tärkeetä, oon pelaillut sitä aina muiden lasten kanssa tosi paljon. Aloitin lapsena harrastamaan sitä, mutta lopetin sen kalliuden takia. Kovasti olisin kyllä halunnut sitä harrastaa. ⚽

Voimistelu oli se harrastus jonka seurassa vietinkin useita vuosia, kärsin, sekä sairastuin. Olisin päässyt menestymään voimistelun rintamalla, jos en olisi sairastunut. Sairastuin voimistelun aikana anoreksiaan, jonka takia oli lajin harrastaminen pantava poikki. Voimistelu oli se mistä nautin, nautin edelleenkin.🤸‍♂️

Seinäkiipeilyä kokeilin. Olisin halunnut alkaa harrastamaan, mutta en voinut, koska harjoitukset olivat sunnuntai aamuna sellaisessa paikassa jonne kulkeminen olisi ollut todella hankalaa. Seinäkiipeily on ja oli aivan tosi mahtavaa! 🧗‍♀️

Juoksu tätä olen harrastanut läpi elämän. Välissä on ollut vain paljon taukoja. Tällä hetkellä en kuitenkaan tätä pysty harrastamaan, vaikka nautinkin tosi kovasti. Juoksu on mulla se laji, jonka mukana syömishäiriö kulkee. Vaikeina aikoina turvaudun juoksuun, juoksun myötä kontrolloin asioita ja pian aina menenkin siihen tilanteeseen, että siintä tulee pakonomaista suorittamista. Toivon, että jonain päivänä pystyisin juoksemaan ilman syömishäiriön kuvioon astumista. Juokseminen on se laji jota rakastan 🏃‍♀️

Kuntosali oon alkanut vasta nyt tänä vuonna tätä aktiivisesti harrastamaan. Haluaisin kuntosalilla treenata varmasti läpi elämän. Nautin siellä tehtävistä treeneistä ja toivon, että tulisin jollain tapaa hyödyntämään sitä tulevaisuudessa entistä enemmän. 🏋️‍♂️

Tanssi rakastan sellaista räjähtävää tanssia, missä on paljon liikettä. 💃

Voisin oikeesti laittaa tähän kaikki lajit, koska nautin lähes kaikista lajeista. Liikunta kokonaisuutena on mulle niin arvokasta ja tärkeätä, että on aivan sama mikä laji on kyseessä niin silti mua saattais sen lajin parissa näkyä ☺️

Ihania liikunnallisia hetkiä jokaiselle!

Tehtävät: pohdi!

  1. Mitkä ovat ne lajit mistä sinä pidät?
  2. Oliko lapsuudessa jokin laji mitä olisit halunnut harrastaa mutta syystä tai toisesta et lajia voinut harrastaa?

Extra. Kokeile jotain uutta lajia ja etsi ne lajit mistä juuri sinä nautit😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *