Pitääks sitäkin Juhlia?

Tänään avautuu luukku kuusi ja on Suomen syntymäpäivä. Tänään luukun teemana olisi lepo ja sen myötä halusin kirjoitella teille vähän ajatuksiani itsenäisyyspäivästä.

Itsenäisyyspäivä on meille tosi tärkeä juhla, vaikka usein pohdinkin, että se ei vaikuta millään tavalla elämääni. Sillä on kuitenkin tosi suuri merkitys. Suuremmat kaupat ovat kiinni ja koko Suomen väki hiljentyy kotiinsa seuraamaan linnanjuhlia ja tuntematonta sotilasta. Se ärsyttää jonkin verran, koska itse olisin aina menossa joka paikkaan ja tekemään asioita. Tämä päivä on kuitenkin hyvä hetki pysähtyä miettimään mitä itsenäisyys mulle ja meille kaikille tarkoittaa. Miten me voitaisiin juhlistaa tätä Suomen syntymäpäivää. Meidänkin syntymäpäiviä juhlistetaan niin miksei hetkeksi pysähdyttäisi juhlistamaan tätä arvokasta isänmaatamme.

Minun itsenäisyyspäivä ei poikkea paljoakaan normaalista päivästä. En ole sitä oikein ikinä viettänyt. Minua ei nappaa linnanjuhlat tai tuntematon sotilas, eikä meidän perheessä ole tapana sitä ruokailujen kautta juhlistaa. Normaali perjantai siis. Jonka voin tänä vuonna käyttää siihen, että pysähdyn hetkeksi kuuntelemaan itseäni ja luultavammin illalla sarjat pyörimään ja irtokarkit nassuun.

Mutta kolme asiaa jota rakastan Suomessa ovat…

Sauna: On kyllä etu oikeutettua olla suomalainen ja saada nauttia saunasta. Siellä kun vaan useammin pääsisi käymään ja rentoutumaan.

Irtokarkit: erityisesti lakritsi ja salmiakki. En oo hirveän monessa maassa törmännyt irtokarkkeihin. Turkissakin yritin ettimällä etsiä.

Metsät: suomi on metsien maa. Rakastan liikkua metsässä, jonka takia on parasta asua suomessa😍

Mitkä ovat sinun suosikki asioita Suomessa? Nautitaan niistä pienistäkin asioista💓

Ihanaa itsenäisyyspäivää 💓 ja jouluunkin on enää vain 18 päivää! Se lähestyy entistä nopeammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *