Ajatukset ruuasta

Kahdeksas luukku avautuu ja joulu alkaa lähestymään 🤸‍♂️. Jäljellä enään 16. Päivää ja ne menee varmasti uskomattoman nopeasti.

Tänään vähän puhutaan safkasta. Pohdin vähän omaa syömis käyttäytymistä tällä hetkellä. Moni varmaan tietää, että olen sairastanut anoreksian ja suhteeni ruokaan on välillä ollut tosi ristiriitaista. Välillä on ollut kausia jolloin olen popsinut vain omenoita. Se oli epäterveellistä jos jokin. Pohditaan siintä sitten lisää myöhemmin

Tällä hetkellä syön 5 kertaa päivässä. Pyrin siihen, että söisin suht samaan aikaan, mutta nykyisin en enään elä kello kaulassa. Ruoka saattaa venyä yhteen tai saatan syödä sen jo hyvissä ajoissa yhdentoista maissa. Aamiainen saattaa venyä ja venyykin useimmiten ysiin taikka kymppiin.

Syön suhteellisen samalla tyylillä päivästä toiseen. Välillä vaihtelen aterioiden sisältöä, mutta helpommalla pääsee, kun syö samaa ruokaa niin ei tarvitse pohtia mitä sitä söisi. Kaloreita en enään laske. Suhteeni syömiseen on mielestäni aika suht normaali. Syön pääasiassa terveellisesti, mutta pidän kerran viikossa herkku hetken ja saatan välillä ihan muuten vain ostaa jotain parempaa ruokaa jos mieli tekee.

En ajattele, että mikään ruoka olisi epäterveellistä, kun sitä kohtuudella syö. Enkä myöskään mieti seuraavia ruokia sen mukaan mitä olen edellisellä aterialla syönyt.

Useimmiten huomaan kuitenkin illalla, että kulutukseni on ollut suurempaa, joten joudun iltaisin välillä korvailemaan, jotta energiatasot pysyisivät hyvinä. Kulutan paljon ja tarvitsen paljon ruokaa. Nyt viime aikoina kuitenkin painoni on ollut laskusuuntainen, mutta sitä pyrkinyt hallitsemaan niin, että syön sitten välillä enemmän. Aineenvaihdunta on tällä hetkellä vielä vähän sekaisin, joten painon tarkkailu ei ole tällä hetkellä aivan obtimaalisin seuranta keino.

Nyt täytyy vaan syödä enemmän ruokaa ja toivoa, että paino hilaisi ylöspäin silloin tietäisi, että on kehitystä tapahtunut.

Ihanaa joulun odotusta. Muistakaa syödä hyviä jouluisia herkkuja ja ihan normaaliakin ruokaa 😌 Huomiseen 💓

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *