Voisko sitä liikkua hieman Enemmän?

Yhdeksäs luukku avautuu ja on aika taas puhua vähän liikunnasta.

Liikunta on mulle erityisen tärkeä asia ja useimmiten mun on vaikea olla liikkumatta. Ei kuitenkaan niin suuri vaikeus, etten lepopäiviä treeneistä voisi pitää. Aikasemmin se oli jopa niin, että hirveästi ei lepäilly, mutta nykyään lepäillään varmaan senkin edestä, jollain tavalla liikun kuitenkin päivittäin.

Välillä pohdin niitä ihmisiä, jotka eivät liiku ollenkaa tai liikkuu äärimmäisen vähän. Kulkee esimerkiksi kaikki matkat autolla ja tai bussilla, eikä edes harrasta minkäänlaista arki aktiivisuutta , mutta sitten ymmärrän, että heilläkin on jotain muuta mielenkiintoista sen liikunnan tilalla ja heistä on varmaan mukavampi pysyä siellä mukavuusalueella.

Liikkuminen ois kyllä äärimmäisen tärkeää ja sen takia mun mielestä kuitenkin liikunnan tulisi olla yhtenä kansalaiset velvollisuutena, sillä näin ehkäistäisiin niin monia sairauksia ja seurauksia.Nykyään lapsia ei edes hirveästi kannusteta liikkumaan. Ennemmin kannattaisi lapselle ostaa älypuhelimen sijasta jokin harrastus tai uudet urheiluvälineet. Näin luotaisiin liikunnalle mahdollisuus tulevaisuuteen. En kuitenkaan kokonaan sano etteikö nykyään liikuttaisi. Liikunta on lisääntynyt kokoajan. Nykyisin löytyy paljon kaikenlaista mahdollisuutta liikunnalle. Tulevaisuudessa toivottovasti vielä enemmän.

Mä oon ollu kamalan liikunnallinen läpi elämän jopa lapsena liikuin hullunlailla. Aina piti olla juoksemassa tai pelaamassa. Se, että meidän annettiin lapsena liikkua paljon ulkona mahdollisti sen, että liikunnasta tuli joka päiväistä. Kilpaurheilin myös pienestä lapsesta saakka. Kilpailu oli aina se mun juttu.

Usein moni perustelee liikkumattomuuden sillä, että liikunnan harrastaminen on kamalan kallista, mutta hei todellisuudessa liikunnan harrastaminen ei maksa mitään. Harrastukset kyllä maksavat, mutta liikuntaa voi harrastaa myös täysin ilmaiseksi. Kotona voi vaikka ottaa venyttely tuokion, pihalle voi mennä pelailemaan tai juoksemaan. Perheen kanssa voi yhdessä lähtä vaikka touhuamaan metsään, taikka puistoon. Monia keinoja on. Raha ei saa ratkaista liikunnallisuutta. Minä en ole rahallisesti mitenkään varakas ja kuukausi tuloni on aivan minimaaliset, mutta silti pystyn harrastamaan liikuntaa. Siihen viitaten joku päivä puhutaankin liikuntaharrastuksesta ja paljon käytän rahaa liikunnan harrastamiseen.

Nyt liikettä elämään. Jos et liiku ollenkaa tällä hetkellä niin pienikin liikkuminen voi tehä mielelle ja kropalle äärimmäisen hyvää💓 kokeile vaikka, etkä taatusti pety! Jos petyt laittele viestiä mulle!

Huomiseen ihanat 💓

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *