Terveiset sinne taivaaseen

Heissan tänään vietetään pyhäinpäivää, kuolleiden muistopäivää. En aikasemmin lapsuudessa edes tätä päivää huomioinut muuten kuin, että käytiin Halloweenin takia tekemässä karkki ja kepposta.

Kaksi vuotta sitten tästä päivästä tuli aika ajankohtainen. Mummini nukkui pois kaksi vuotta sitten juuri tänä päivänä. En osannut silloin reagoida tilanteeseen sen ihmeellisemmin, kuin että jokainen kuolee joskus. Nyt jälkeenpäin oon kyyneleitä vierittänyt enemmän, kuin uskoisi. Mummi oli mulle se suurin esikuvani 💓. Edelleen jos hän olisi täällä hän luultavimmin olisi se ihminen johon voisin turvautua vaikeiden tilanteiden kohdalla.

Mummini vei meidät usein risteilylle, vietti aikaa meidän kanssa, luki iltasadut ja mummin kanssa vietettiin lapsuudessa tosi paljon aikaa. Hän uskoi aina, että selviän kaikesta. Mummi oli myös tosi sympaattinen ja empaattinen. Hänen kanssaan tuli juteltua sellaisiakin asioita mitä välttämättä koskaan en kenellekään muulle kertonut. Hän oli yhtenä vuotena ukin kanssa ainoita, jotka tulivat syntymäpäiville, vaikka olin kutsunut suuren joukon kavereita sen johdosta, että emme pettyisi pääsimme vielä heille yökyläilemään. Hän oli paljon mukana elämässäni, hän tuli katsomaan minua sairaalaan silloin, kun olin tosi huonona. Riitoja meillä toki oli, mutta ilman mummia en olisi koskaan uskaltanut ottaa näin isoja askelia kohti unelmia.

Viime kesänä vietin aika paljon aikaa Kotkassa ja silloin erityisesti toivoin, että mummi olisi vielä elossa. Olisin voinut yöpyä hänen luonaan. Tajusin vasta ensimmäisiä kertoja viime kesänä, että hän on oikeasti poissa. Olin ajatellut jossain sisimmissäni, että hän palaa vielä, vaikka järjellä kyllä tajusin, että mummi ei palaa enään. Muistoissa hän kyllä on ja pysyy. ❣️ Rakkain ihminen oli maan päällä ja nyt taivaassa!

Loppuun haluun laittaa vielä runon, joka jollain tasolla koskettaa minua ja saa minut ajattelemaan rakkainta ihmistä 💓

~Lähti lentoon enkeli taivaan,
tuli luokse väsyneen, sairaan,
kosketti hiljaa posken nukkaa,
silitti hellästi tummaa tukkaa.
Nosti siivilleen mummimme armaan,
vei turvaan paikkaan varmaan
isän viereen, tähtien taa,
luokse Jumalan kaikkivaltiaan.~ <3

Hyvää pyhäinpäivää kaikille! Menetys sattuu mutta muistakaa, että aina on apua saatavilla 💓

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *