Mitä minulle oikeasti KUULUU?

Kolmas päivä jo joulukuuta on startannut ja tänään päästään ensimmäistä kertaa mielen maailmaan mukaan. Mielenhyvinvointi on äärimmäisen tärkeätä arjen keskellä.

Mitä minulle oikeasti kuuluu?

Minun on tosi vaikeata vastata tähän, koska mielessäni on todella monia erilaisia ajatuksia. Rehellisesti sanottuna minulla menee tällä hetkellä aika huonosti. Hävettää myöntää, mutta samaan aikaan tiedän, että ei pitäisi hävetä. Aina ei tarvitse mennä hyvin ja on ok siintä puhua. Meidän suomalaisten ajatuksena on, kuitenkin se, että negatiivisia tunteita ei tulisi näyttää ja aina me sanotaankin, että menee hyvin. Usein kun multakin kysytään kuulumisia niin aina ensimmäisenä vastaan, että menee tosi hyvin, vaikka olisinkin sisältä aivan murskana. Joskus taas on helpompi sanoa mitä oikeasti kuuluu. Usein kun kerrotaan, että menee huonosti se aiheuttaa suurta ihmettelyä. Silloin kun menee huonosti, harvoin sitä perustella haluaa.

Sanoinkin, että tällä hetkellä menee aika huonosti. Minulla on ollut todella rankka syksy. Vedin itteni kesän lopulla pahasti ylikuntoon, josta yritin sitten toipua vaihtamalla juoksun loukkaantumisen jälkeen salitreenin. Se oli hyvä silloin. Sitten mulla alkoi asiat kuormittamaan tosi pahasti ja silti jatkoin rankkaa treeniä. Se yhdistelmä ei ollut hyvä. Asiat kuormittivat entistä enemmän. Nyt mun tilanne on siinä jamassa ollut jo jonkin aikaa, että on vaikea nauttia tai tehdä mitään. Mulla on masennus, josta toipuminen vie oman aikansa. Tämä ei ole sen takia, että olisin treenannut itseni yli. Osa syynä kuitenkin. Tämä on muutaman muun vakavemmin asian takia, mitä tänne blogin puolelle kuitenkaan en tuo. Tällä hetkellä olen onneksi avun piirissä ja koen saavani oikeata apua, joten minusta ei tarvitse olla huolissaan. Päivät ovat raskaita. Pienin askelin kuitenkin takaisin elämään.

Tällä hetkellä seuraan päivittäin kalenterissani mielialaani. Se antaa sen mahdollisuuden, että saan seurattua kuulumisiani ja on helpompi ottaa puheeksi tapaamisissa kuulumisia, kun vilkaisen kalenteriani.

Tehtävät:

  1. Mitä sinulle kuuluu?
  2. Seuraa kuulumisia loppu viikon ajan, kirjoita niitä ylös. Voit pohtia sitten kuinka sinulla oikeasti menee!

🖤 Extra:

Sinä olet aivan mahtavan upea ihminen, sinä saat tuntea, ajatella ja sinulla saa mennä juuri niin, kuin menee. Jos sinulla menee huonommin. Älä lannistu, vaan taistele, jonain päivänä sinun aurinkosikin paistaa 🌞.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *