Mielenterveyteni

Tänään avautuu joulukalenterin seitsemäs luukku 🌋 ja joulu alkaa lähestymään 🎄.

Tänään puhutaan mielenterveydestä ja tulen kertomaan omista diagnooseistani. Oon törmännyt usein siihen, että diagnoosit merkitsee tosi paljon, jos omaa yhden diagnoosin on yhtäkkiä epä arvostettu sekopää. Itse en ajattelisi kuitenkaan näin. Se on totta, että jokaisella on mielenterveyden kanssa haasteita jossakin vaiheessa, osa kokee asiat rankemman kautta. Mielenterveydelliset sairaudet ovat usein tabuja, mutta minä en pidä omia sairauksiani piilossa, vaan uskallan rohkeasti tuoda ne esille, vaikka tietäisinkin, että minut kohdattaisiin sen kautta eri tavalla. Haluan omien kokemuksien myötä auttaa heitä jotka kamppailevat samojen kysymysten äärellä. Enkä häpeä kantaa sairauksia mukanani. Diagnooseja saadaan kuitenkin yhä useammin helpommin.. Se, että menet tapaamaan lääkäriä ja hän kirjoittaa heti ensimmäisen tapaamisen perusteella diagnoosin on ihmeellistä, mutta sitäkin tapahtuu.

Keskittymisvaikeus – Adhd: Sain diagnoosin joskus useita vuosia sitten. En kuitenkaan koe, että diagnoosi pitäisi paikkaansa, tai sitten minulla on se ihan lievänä, sillä muistan tuota testiä tehdessä en ottanut sitä tosissaan ja pelleilin tahallee niitä vastauksia tehdessä. Voi pikkuista… En ajatellut saavani heti diagnoosia. Nykyään riittää se, että villi ja vilkas lapsi menee vastaanotolle.. Hän luultavasti todetaan adhd lapseksi.

Lapsuuden tunne elämän häiriö

Nuoruuden tunne elämä häiriö : nämä kaksi menee samaan kategoriaan. Olin tosi herkkä, enkä osannut käsitellä tunteita niin molemmat diagnoosit pöllähti minulle vuonna 2006 ja 2017

Anoreksia: ensimmäinen syömishäiriö diagnoosi ja viimeinen. Sairastuin anoreksiaan vuonna 2015 ja diagnoosi pöllähti minulle 2017 ensimmäisen sairaalahoidon yhteydessä.

Masennus: sairastuin masennukseen vuonna 2015, jolloin minulle diagnosoitiin se ja nyt 2019 sain diagnoosiksi masennus, kun koin vakavan ylikuormitus tilan ja lähdettiin purkamaan taustasyitä

F43.1 TRAUMAPERÄINEN STRESSIREAKTIO

Tässä on osa diagnooseista. Varmasti arkistoista löytyy vielä jotain mainitsematonta, mutta kuten huomaatte diagnooseja sataa hyvinkin herkästi. Koen, että nämä kaikki diagnoosit pyörii kuitenkin yhden asian ympärillä. Enkä koe, että yksikään diagnoosi vaikuttaisi elämääni sen vakavemmin.. Elän normaalia elämää, välillä on vaan raskaampaa. Diagnooseja ei kuulu hävetä. Ne ei kerro meidän koko totuutta. Minäkin olen onnellinen hyvinvoiva nuori nainen, joka valmistuu pian ammattiin, vaikka kannankin näitä matkassani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *